Kledingtips fotoshoot

twee jongentjes in het bos gezinsfotoshoot door flow photography

Yes! Je hebt eindelijk die fotoshoot geboekt die je al heel lang op de planning had staan. Over drie weken is het dan zover. Jullie gaan op de foto. Ineens slaat de stress in! Help! Wat doe ik aan. Ik zal je alvast geruststellen, heel veel mensen, inclusief mijzelf, vinden dit erg lastig. Daarom schrijf ik dit blog om jullie te helpen met het maken van de juiste keuzes qua kleding.

Kleuren

Draag liefst kleding in rustige kleuren. Denk aan lichte kleuren (pastel) maar ook warme natuurlijke tinten zoals beige, roestbruin, off-white zijn erg mooi op de foto. Felle kleuren zoals knalrood, knalgeel of neonkleuren zou ik vermijden, deze kunnen kleurzwemen geven op de huid.

Patronen, prints en teksten

Menig kind is dol op zijn/haar favoriete Elza of spiderman t-shirt. Het liefst lopen ze er elke dag in rond. Maar tijdens een fotoshoot zou ik je toch willen adviseren om drukke prints, patronen of teksten op kleding te vermijden. Je oog wordt namelijk automatisch als eerste naar de afbeelding of de tekst op een shirt getrokken. En dat wil je natuurlijk niet op een foto. Het gaat om jullie. Prints en teksten (bv van grote merken) zou ik dus zeker vermijden. Een patroontje zoals een klein subtiel bloemenpatroon in een rok of jurk kan juist weer wel heel leuk zijn voor de afwisseling. Het is dan belangrijk dat de kleding van de andere gezinsleden dan wat rustiger is.

Pas dus op met drukke print’s, kleine streepjes/blokjes/ruitjes , felle kleuren, grote merken

Comfortabel

Kies voor kleding die jij comfortabel vindt en uitstraalt wie jij bent. Wanneer je andere kleding gaat dragen dan dat je normaal doet, kun je dit terugzien op de foto. Het is niet je eigen ‘ik’. Maar! Het is een fotoshoot …dus net een klein beetje extra aandacht voor je kleding zorgt ook weer voor een mooiere uitstraling op de foto.

Foto van een gezin tijdens een gezinsfotoshoot door flow photography

Omgeving

Houd rekening met de omgeving waar de fotoshoot plaatsvindt. Is dit in een bos dan is een groene jurk wellicht niet de beste keuze. Door de groene kleur val je mogelijk helemaal weg in het bos. Op een zandvlakte is beige niet de beste kleur maar kan off-white, bruintinten of roestbruin wel weer erg mooi zijn.

Let ook op de volgende dingen:

  • Draag niet allemaal dezelfde kleuren maar draag wel kleuren die bij elkaar passen.
  • Haal haarelastiekjes van je pols
  • Haal telefoons en sleutels uit broekzakken
  • Zorg voor schone snoetjes bij de kindjes

Pinterest

Ik heb op pinterest een bord aangemaakt met ideeen: https://nl.pinterest.com/0agt53vu0zx6div07ef8hme63u6orm/kledingtips-fotoshoot/